behandelingen:
MANUELE THERAPIE
Wat is manuele therapie?
Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd met een duur van gemiddeld vier jaar. Over het algemeen is de manuele therapie geschikt voor (pijn)klachten die gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten, in het bijzonder de wervelkolom, waarbij de zogenaamde gewrichtsblokkades optreden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; de houding en de functie van de gewrichten verbeteren en het bewegen verloopt gemakkelijker. De manueeltherapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training.
Enkele voorbeelden
• Hoofd- en nekpijn die gepaard gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
• Nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen
• Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
• Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
• Bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door bewegen van de nek
• Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten
Specifiek voor manuele therapie in de cervicale wervelkolom bij hoofd of nekpijn hebben we patiënteninformatie beschikbaar, aansluitend bij de beroepsnorm van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie. Deze informatie kunt u hier vinden.
Zoeken naar de oorzaak
De manueeltherapeut probeert ook altijd uit te zoeken wat de oorzaak is van de bewegingsbeperkingen die zijn ontstaan. Samen met de patiënt wordt bekeken of daar iets aan te doen is en of klachten in de toekomst kunnen worden voorkomen.
Onze specialisten
De fysiotherapeuten van Fy-fit fysiotherapie Nijmegen werken samen in een hecht team. Onze patiënten staan centraal. Voortdurend wisselen wij onderling onze kennis en ervaringen uit, en regelmatig werken verschillende therapeuten samen om tot een optimaal behandelresultaat te komen.
Wat patiënten regelmatig vragen:
Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.
Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.
Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.
Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.
Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.
Onze therapeuten volgen de voorschriften van het RIVM mbt het Coronavirus.
Om te zorgen voor een veilige omgeving vragen wij u uw afspraak te annuleren of om te zetten naar een telefonisch of Online Consult wanneer u last heeft van één van de onderstaande verschijnselen:
– neusverkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– benauwdheid
– koorts (vanaf 38 graden)
– één van uw huisgenoten heeft koorts of benauwdheidsklachten
– er is de afgelopen 14 dagen bij u of uw huisgenoot COVID-19 vastgesteld
U kunt dit telefonisch doorgeven: 024-3447833 of via de mail: info@fysiotherapienijmegen.nl
In aanvulling op onze bestaande hygïene- en infectiepreventiemaatregelen hanteren wij extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Zo zorgen wij ervoor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.
Wij vragen het volgende van u:
– Wij stellen het op prijs wanneer u tijdens de behandeling een mondmasker draagt
– Kom op tijd maar niet ruim van te voren ( maximaal 5 minuten), dit om een volle wachtkamer te voorkomen
– 1,5 meter afstand te houden wanneer u in de praktijk bent
– Graag bij binnenkomst uw handen desinfecteren
Zou u zo vriendelijk willen zijn een eigen handdoek mee te nemen?