behandelingen:
SPORTREVALIDATIE
Wat is sportrevalidatie?
De sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Hij of zij kijkt naar uw motoriek en maakt een analyse van zowel de sport als de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. U wilt natuurlijk zo snel en verantwoord mogelijk kunnen sporten met desnoods een alternatief trainingsschema zodat uw basisconditie behouden blijft.
Voor wie is sportrevalidatie bedoeld?
- De sporter waarbij de blessure ontstaan is tijdens het sporten
- Iedereen die tijdens een activiteit in het dagelijks leven klachten heeft opgelopen
- De sporter die zich wil voorbereiden op een prestatie (bijvoorbeeld Zevenheuvelenloop) en ter preventie graag advies krijgt en/of oefeningen doet
- Iedereen die geen ervaring heeft met sporten maar dit wel graag zou willen doen (bijvoorbeeld beginnen met hardlopen)
Voor welke klachten en vragen?
- Sportblessures
- Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
- Blessurepreventie en advies
- Advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
- Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering
- EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen
Fy-fit fysiotherapie Nijmegen beschikt over de juiste kennis, ervaring en middelen om u als sporter te revalideren en te coachen tot het gewenste en haalbare sportniveau. Er is een nauwe samenwerking binnen de verschillende specialisaties, o.a. manueel therapie, echografie, medical taping en dry needling zodat, indien nodig, er sprake kan zijn van een multidisciplinaire aanpak. Daarnaast onderhouden we goede contacten met huisartsen en specialisten, wat van groot belang is mochten er zich toch complicaties voordoen.
Onze specialisten
De fysiotherapeuten van Fy-fit fysiotherapie Nijmegen werken samen in een hecht team. Onze patiënten staan centraal. Voortdurend wisselen wij onderling onze kennis en ervaringen uit, en regelmatig werken verschillende therapeuten samen om tot een optimaal behandelresultaat te komen.
Wat patiënten regelmatig vragen:
Onze praktijk heeft verschillende locaties in Dukenburg, Overasselt en Wijchen. Klik hier voor een overzicht.
Wanneer wij uw patiëntgegevens invoeren kunnen wij direct zien hoe u verzekerd bent, de actuele status van uw aanvullende verzekering kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct per pin betalen.
Na een intake gesprek wordt samen met u een behandelplan opgesteld, waarbij besproken wordt wat uw fysiotherapeut de beste behandeling vindt voor uw klacht.
Over het algemeen kunt u binnen 2 werkdagen terecht voor een afspraak, wij hebben geen wachtlijst. Klik hier om een afspraak te maken.
Naar uw afspraak mag u uw legitimatie en een handdoek meenemen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of reeds door uw vergoeding heen bent, kunt u na afloop van uw behandeling direct met pin betalen.
Onze therapeuten volgen de voorschriften van het RIVM mbt het Coronavirus.
Om te zorgen voor een veilige omgeving vragen wij u uw afspraak te annuleren of om te zetten naar een telefonisch of Online Consult wanneer u last heeft van één van de onderstaande verschijnselen:
– neusverkoudheid
– hoesten, kuchen of niezen
– benauwdheid
– koorts (vanaf 38 graden)
– één van uw huisgenoten heeft koorts of benauwdheidsklachten
– er is de afgelopen 14 dagen bij u of uw huisgenoot COVID-19 vastgesteld
U kunt dit telefonisch doorgeven: 024-3447833 of via de mail: info@fysiotherapienijmegen.nl
In aanvulling op onze bestaande hygïene- en infectiepreventiemaatregelen hanteren wij extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus. Zo zorgen wij ervoor dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.
Wij vragen het volgende van u:
– Wij stellen het op prijs wanneer u tijdens de behandeling een mondmasker draagt
– Kom op tijd maar niet ruim van te voren ( maximaal 5 minuten), dit om een volle wachtkamer te voorkomen
– 1,5 meter afstand te houden wanneer u in de praktijk bent
– Graag bij binnenkomst uw handen desinfecteren
Zou u zo vriendelijk willen zijn een eigen handdoek mee te nemen?